BLIKSEM STOPCONTACT / BLIKSEMBEVEILIGING


GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR ONZE WEBSITE

BLIKSEM STOPCONTACT

Een (schrikdraad) apparaat kan beschadigd worden door een blikseminslag op (via) het lichtnet. Door een bestaande wandcontactdoos bij het schrikdraadapparaat te vervangen door een bliksem stopcontact wordt de overspanning rechtstreeks afgevoerd door de aarde van de lichtnetvoorziening. De overspanningbeveiliging bevat o.a. een werkings-melding.

Bliksem stopcontact


BLIKSEMBEVEILIGING

Blikseminslag kan een schrikdraadapparaat beschadigen. Daarom dient men een bliksemafleider te gebruiken om schade aan het apparaat te beperken. De bliksem zoekt altijd de snelste en de gemakkelijkste weg naar de aarde. Daarom moet het aarde/grond systeem van de bliksemafleider beter zijn dan de aarding van het apparaat.

De smoorspoel blokkeert de bijzonder hoge spanning van de bliksem zodat die overslaat op de koolstof schijven in de bliksemafleider en in de grond verdwijnt.

In gebieden waar blikseminslag echt een probleem is, kan het gunstig zijn extra bliksemafleiders te hebben, verdeelt over de percelen.

Bliksemafleiders zonder smoorspoel hebben geen nut!!!!

Indien er een blikseminslag is geweest kan men dit zien aan de bliksemafleider. De bliksemafleider is zichtbaar beschadigd. Deze dient vervangen te worden omdat anders de bliksembeveiliging niet meer functioneert.

Uitleg bliksem met schrikdraad aparaten

ARTIKELNR OMSCHRIJVING PRIJS PER STUK
---------- ------------------ op aanvraag
S100030 aardpen 3 meter op aanvraag
S100031 aardklem op aanvraag
S100032 aardkoppeling op aanvraag
S100034 bliksem stopcontact op aanvraag
S100035 bliksemspoel op aanvraag