PUNTDRAAD / INSULTIMBER AFRASTERINGEN

GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR ONZE WEBSITE

PUNTDRAAD AFRASTERING

Een puntdraad afrastering bestaat uit palen, puntdraad en toebehoren.

Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende soorten palen zoals tamme kastanjehout, Robinia, Douglas, gecreosoteerde etc. etc.. Iedere gewenste lengte en diameter van de palen is mogelijk. De lengte en diameter zijn afhankelijk van het te keren dier en wensen van de gebruiker. Meestal wordt gekozen voor een 1,2 of 3 draads raster bij rund- en jong vee. En 4 of 5 draden bij geiten en schapen.

Op een puntdraad afrastering mag volgens de Europese wet geen schrikdraadapparaat worden aangesloten.

Naast het leveren van materiaal is het ook mogelijk dat wij de puntdraad afrastering plaatsen. Door het gebruik van professioneel gereedschap is onze montageploeg in staat een kaarsrecht raster te plaatsen in een korte tijd. Met het gebruik van de Kinghitter worden palen in de grond geklopt waardoor ze steviger en rechter staan.

Punt draad afrasteringfoto: Met de Kinghitter een puntdraadraster plaatsen

INSULTIMBER AFRASTERING

SFS heeft meer dan 19 jaar ervaring met het plaatsen van afrasteringen. De Gallagher insultimber afrastering is een van de rasters die wij leveren en/of plaatsen. Gallagher is een product uit Nieuw-Zeeland dat bestaat uit tijdelijke en vaste elektrische afrasteringen.

Een vaste elektrische afrastering gaat gemakkelijk 20 jaar mee. Dat geldt zondermeer voor een insultimber-afrastering. Insultimber is een volledig ZELF ISOLERENDE houtsoort afkomstig uit AustraliŽ en behoort NIET tot de tropische houtsoorten. Een insultimber-afrastering is bovendien zeer landschapvriendelijk omdat de palen 4 x 4 cm dik zijn (uitgezonderd de hoekpalen) en daardoor niet opvallen in een landschap.

Er zijn palen van 2.50, 2.00, 1.80, 1.50 en 1.00 meter lang die geplaatst kunnen worden in een raster. Van welke lengte paal gebruik wordt gemaakt is afhankelijk van de diersoort, aantal draden en grondsoort.

Bij een 2-draads raster wordt gebruik gemaakt van 1.50 m palen die om de 10 meter geplaatst worden. Bij een 5-draads raster wordt bij rechte stukken volstaan met om de 40 meter een vaste paal van 1.80 m, en op iedere tussenliggende 10 meter een paal van 1.00 meter (zonder punt). Als hoekpaal kan men gebruik maken van insultimber palen (2.50 of 2.00 m), bielzen of een ronde hoekpaal. De draad wordt d.m.v. bevestigingsdraden gemonteerd aan de tussenpalen. De gealuminiseerde draad is 2.5 mm dik en heeft een grote trekkracht. De stroomvoorziening kan plaats vinden d.m.v. een schrikdraadapparaat op lichtnet, accu, batterij of zonnepaneel.

Wij willen u graag adviseren betreffende vaste en verplaatsbare afrasteringen.

Indien wij de afrastering plaatsen wordt er een meterprijs afgesproken zodat u niet voor verassingen komt te staan. Natuurlijk is het ook mogelijk om alleen materiaal te bestellen, ook hiermee kunnen wij u adviseren.

Insultimber Afrastering


IN- EN UITHEEMSE DIERSOORTEN

Meer dan 13 jaar geleden werd ons gevraagd of we een oplossing wisten voor het uitbreken van apen. Door na te gaan wat de leefwijze is van de apen werd besloten om een metalen strip te plaatsen op de bestaande kooi. Deze strip werd aangesloten op een schrikdraad apparaat. Het resultaat was zeer bevredigend. Door middel van een "simpele" oplossing blijven de apen in de kooi. De apen zijn de eerste uitheemse dieren die wij d.v.v. een raster in toom weten te houden.

Tegenwoordig lopen er vele in- en uitheemse dieren achter een afrastering van S.F.S. Met behulp van o.a. schrikdraadspanning hebben we ervaring met de volgende diersoorten; rundvee, herten, zwijnen, struisvogels, apen, hyena's, olifanten, zebra's, giraffen, neushoorns, kangaroo's, leeuwen, honden, katten, reigers, schapen paarden etc. ettc.

Heeft u een probleem met het gevangen houden van dieren dan willen wij u graag advies geven en eventueel zorgen voor levering en montage van een geschikte kooi/raster.
Afrastering inheemse of uitheemse diersoorten


PAARDENRASTER

Een afrastering voor paarden moet vooral veilig, betrouwbaar, zichtbaar en duurzaam zijn. Afhankelijk van uw situatie kunt u kiezen uit een permanente of verplaatsbaar raster.
Naast het installeren van rasters is het natuurlijk ook mogelijk om een raster zelf te plaatsen, de onderdelen zoals isolatoren, draad en paaltjes zijn bij ons los verkrijgbaar.

Permanante Afrastering

- insultimber paal
- eco paal
- permanent kabel
- cord
- lint
- speciale lint isolatoren

Verplaatsbare Afrastering

- stijgbeugelpaal
- cord
- lint
- speciaal haspel systeem

ARTIKELNR OMSCHRIJVING PRIJS PER STUK
niet beschikbaar niet beschikbaar niet beschikbaar