omtrekbeveiliging.nl

GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR ONZE WEBSITE

STROOMMATTEN EN ROOSTERS

SFS heeft ruim 18 jaar ervaring met het leveren en aanbrengen van wild en vee kerende afrasteringen. Op basis hiervan ontwikkelden wij een compleet programma wild & veeroosters met diverse typen en afmetingen. Enige jaren terug is daar onze trots de stroommat aan toegevoegd. Deze stroommat heeft de afgelopen jaren bewezen een zéér goed "alternatief" te zijn voor een rooster.
Ons programma bestaat uit de volgende 4 type "roosters".

1. STROOMMATTEN
2. WILD- & VEEROOSTERS VOOR LICHT VERKEER
3. VEEROOSTERS VOOR ZWAAR VERKEER
4. WILDROOSTERS VOOR ZWAARVERKEER

Stroom mat over openbare weg
foto: stroommat over een openbare weg

1. STROOMMATTEN

De stroommat is ontwikkeld om vee te keren d.m.v. schrikspanning. Eventuele uitschakeling van spanning kan op diverse manieren. Het draagvermogen is onbeperkt.

De mat wordt gemonteerd op een hard wegdek. Een isolatielaag wordt op het wegdek geplakt. Op deze isolatie laag worden geleidende stroken geplakt. De geleiders worden geheel aan de buitenkant met isolatie stroken vast geplakt. De geleiders worden om en om met + (5000 Volt) en – (aarde) aangesloten. De doorgang blijft vrij voor normaal en landbouwverkeer.

De afmeting is onbeperkt in iedere lengte en breedte te monteren. Zodra er een kortsluiting ontstaat dan wordt het deel waar de kortsluiting zich bevindt automatische uitgeschakeld door de “under level switch” . Hierdoor blijft de schrikspanning gewaarborgd op het overige deel van de mat.

De mat dient voorzien te worden van schrikspanning anders functioneert het niet. De stroomvoorziening kan geregeld worden door de mat rechtstreeks aan te sluiten op het schrikdraadraster of een schrikdraadapparaat te plaatsen. Om een – (aarde) te krijgen wordt een aarding geslagen van 9 m diep. Indien geen lichtnet schrikdraadapparaat aangesloten kan worden bestaat de mogelijkheid om een accu-apparaat te plaatsen, eventueel in een inbraakvertragende kast met of zonder zonnepaneel.
Stroommat voorziening


foto: schrikspanning voorziening voor stroommat

Mogelijkheden voor schrikspanning gebruik op de stroommat zijn:
A. schrikspanning zonder uitschakelen
B. schrikspanning tijdelijk uitschakelen met drukknoppen
A. schrikspanning zonder uitschakelen

De stroommat wordt rechtstreeks aangesloten op het schrikdraadraster. In de praktijk wil dit zeggen dat er altijd schrikspanning op de mat staat. Natuurlijk is het ook mogelijk om een schrikdraadapparaat (evt. met zonnepaneel) te installeren bij de stroommat.

B. schrikspanning tijdelijk uitschakelen met drukknoppen

Om de schrikspanning van de stroommat te onderbreken maken we gebruik van drukknopen die door de passerende mensen bediend kunnen worden. Door op een drukknop te drukken wordt de schrikspanning tijdelijk uitgeschakeld. Hierdoor kunnen mensen de mat passeren zonder dat er schrikspanning op staat. De tijdsduur van uitschakeling is instelbaar, na deze tijd zal de schrikspanning automatisch weer aanwezig zijn.

Een voorbeeld van tijdsduur:
• bij aankomst stroommat het lampje brandt
• door knop in te drukken gaat de schrikspanning en het lampje uit
• na 1 minuut gaat lampje weer branden
• na 1,5 minuten gaat de schrikspanning weer aan

Stroommat vee Schrikspanning uitschakelen: knop indrukken
foto: bebording (S101023) stroommat en drukknoppaal (S101022)

ARTIKELNR OMSCHRIJVING PRIJS PER STUK
S101001 een vierkante meter stroommat geplaatst op aanvraag
S101002 under level switch op aanvraag
S101022 paal met drukknop en lampje op aanvraag
S101023 bebording op aanvraag